Concurs per equips (proves)

 

CONCURS PER EQUIPS: APOSTA PUNTS I DESAFIA LES PROVES

 

Objectiu:

– Fomentar la cohesió de grup i el treball en equip mitjançant proves lúdiques.

Unitats: R/nG, P/C, TRUC, CAPS

Desenvolupament:

Es separa el grup en equips de 5 o 6. Cada equip seu en una taula enfocada al centre o extrem de la sala que és el lloc on es desenvolupen les proves del concurs. El joc es desenvolupa de la següent manera: Existeixen vàries proves, algunes són grupals, en les que l’equip sencer competeix amb la resta d’equips, o d’altres individuals, en les quals s’escolleix un membre de l’equip que haurà de competir contra membres escollits dels equips contraris. Cada equip comença amb un nombre de punts segons audiència (100 per exemple). Abans de començar cada prova cada equip acorda entre els seus membre quina quantitat de punts vol apostar per a la següent prova (sense saber de què es tractarà, només si és individual o grupal, ). L’equip guanyador, duplica el nombre de punts que han apostat, el 2n guanya el que ha apostat, el 3r i 4rt es queden igual, el 5è perd el que ha apostat i el 6è perd el doble del nombre de punts que ha apostat. El joc es pot acabar o bé quan s’arriba a un nombre donat de punts màxims, o bé quan s’acaben les proves, o bé quan es fa llarg.

***Proposta de proves:

Individuals:

– S’apila una baralla de cartes sobre un got de plàstic posat cap per avall. S’ha d’anar bufant fins que sols quedi una carta sobre el got. L’equip del jugador que ho faCi amb menys temps guanya.

– Ventar amb un cartró un ou per tal que es mogui fins a la meta. El jugador que el fa arribar primer guanya.

– Tombar gots de plàstic d’aniversari amb un globus d’aire.

– Aconseguir fer aguantar una llauna d’aquarius per la part del cul que té biaix. Per fer-ho, s’ha de buscar la posició d’equilibri de la llauna anant-ne bebent fins que n’hi ha la quantitat justa. No es pot buidar la llauna al terra o altres llocs. El jugador que ho fa abans guanya.

– Transportar lacasitos xuclant aire amb una canyeta.

–  Fer una piràmide amb gots de festa de base 5 o 6 i tornar-los a apilar amb el mínim temps.

– Aguantar el màxim de temps tres globus a l’aire sense que toquin al terra ni agafar-los.

– Aconseguir agafar un bolígraf o llapis a l’aire tirant-lo tu mateix amb el dors de la mà. I anar augmentant el nombre de bolis.

– Amb una mitja al cap, que a l’extrem (el del peu) té una taronja o pilota de tenis posada, moure el cap per tal de tombar una fila de gots de festa que estan separats una certa distància.

– Fer titi-us, titi-dos, …  amb un porró ple d’algun líquid

-(…)

 

Parelles:

– Portar llaunes d’aquàrius obertes fins a la meta, amb un bastonet que passa a través de la xapa de la llauna.

– (…)

Grupals:

– El grup sencer es posa un al costat de l’altre per tal de fer passar unes quantes olives d’un extrem de la fila fins a l’altre amb el temps mínim (amb les mans, amb la boca…)

– (…)

Font: AEiG Antoni Gaudí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *