PROJECTE. Construcció d’uns gegants

 

Al farcell, cançons i danses.

TÍTOL Construcció d’uns gegants
TIPUS d’activitat (joc, raid, vetllada…) Projecte
UNITATs Llops i daines o R/NG
OBJECTIUS    

 

–          Realització d’un projecte de llarga durada, d’un trimestre com a mínim.-          Donar a conèixer als infants les diferents parts d’un projecte: pluja d’idees, elecció, planificació, acció, revisió.-          Aprendre a treballar amb diferents eines, com la serra, martell, etc.. com també les habilitats artístiques i de costura.-          Fomentar la cultura catalana 
MATERIAL Per a un gegant:Cara i mans: caixa de cartró, molt paper de diari, cola d’empaperar, aigua, pintures.Estructura de fusta: 4 llistons llargs (aprox de 155 cm, tres llistons travessers diagonals (aprox 85 cm), quatre travessers superiors (alçada del cap, aprox 40cm), tres travessers inferiors (a uns 30 cm del terra, aprox (65 cm), claus i martell.Vestit: tela cosida que cobreixi tota la faldilla del gegant, mosquitera.
FONT (AEiG) LL/D AEiG Cardenal Lluch 2011/2012

 

DESENVOLUPAMENTAl decidir que volíem fer un projecte, amb els nens vam fer una pluja d’idees per a veure què podíem fer en un trimestre. Entre diferents idees, va sortir la de construir dos gegantsPer a la seva construcció (un masculí i un femení) vam distribuir-nos principalment en dues comissions: cara i estructura.Cara i mans: Amb una caixa de cartró com a base, d’uns 40 cm quadrats, vam començar a enganxar-hi molts retalls de paper de diari amb cola d’empapelar. Amb molta paciència, i una mica d’art, vam donar-hi la forma de la cara, sobretot nas, ulls, orelles i boca. Deixat assecar una setmana vam començar a pintar, començant per una capa base de color carn. Un cop sec, les diferents parts de la cara. Per al cabell vam agafar una fregona, i vem fer trenetes amb els diferents filets, i els vam enganxar al cap. Per al masculí, vem pintar el cap de color marró.Per a les mans vam fer el mateix que amb la cara, donant forma amb diari i cola d’empapelar i un cop sec pintan-ho amb color carn.

Estructura de fusta: Vam anar a comprar la fusta a fàbrica. Verifiqueu les mides, ja que depenent de l’alçada seran diferents. Vam serrar per tenir els llistons corresponents, i amb claus i martell vam anar ajuntant els diferents llistons per a obtenir la forma de l’estructura. Recordar que a la part de darrera hi ha d’haver un forat per a poder-hi entrar.

A la part central dins l’estructura, vem posar dos llistons en paral.lel mirant endavant i coberts amb espuma, a l’alçada idònia perquè els llops i daines els entrés l’espatlla i poguéssin alçar el gegant.

Vestit: tela groga cosida. Lligada al cap del gegant amb cordill. Botons i un foulard gegant. Els braços estan plens d’espuma per agafar volum, i les mans estan lligades amb un cordill fins a l’estructura de fusta.

_DSC0082 2012-10-13 13.25.02

 

One reply on “PROJECTE. Construcció d’uns gegants”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *