Especial Campaments!

 

farcell motxilla petitEls campaments són el millor moment i lloc per tancar els nostres eixos d’animació o deixar volar la imaginació i fer-ne de nous, per acabar de cohesionar el grup, però sobretot, per disfrutar.

Tots els agrupaments tenim activiats, jocs i altres dinàmiques típiques i tòpiques dels nostres, i aquest espai és on podem compartir-los, us animeu?

Dies de campaments

Normalment, quan estructurem uns campaments tenim uns quants dies una mica més especials, i poden variar en funció dels Agrupaments, aquí us en posem uns quants:

Dia guarro: el dia guarro és ideal per perdre les manies i embrutar-se molt. Així doncs, durant els àpats es pot menjar sense coberts i de postres obrir una síndria a cops de cap.

D’activitats, és “tradicional” fer una “gimcana guarra” amb proves. Propostes:

– Fer guerra de caques de vaca o fer la croqueta per sobre d’aquestes.

– Arrossegar-se pel terra fent “comandos”. Es pot posar una teranyina de fils.

– Penjar galledes (una amb aigua i una amb farina) i que els nens hagin de tibar-ne una i els caigui a sobre

– Omplir una piscineta amb aigua i cacau en pols. També es pot posar el cap dins la farina i intentar treure caramels.

– Guerra amb globus d’aigua i que alguns enlloc de portar aigua tinguin espuma, farina…etc.

– Plàstic amb aigua, sabó i pintura posat en una pujada. Els infants han d’aconseguir pujar-lo fins a dalt, on un cap els espera amb una galeta.

– Mossegar pomes que estiguin penjades, i untades de nocilla.

– Llepar la cara untada de melmelada d’un company/a.

– Tastar menjar mescalt i endevinar què és.

– Guerra de pintura

– Crear un ring. Remoure la terra fins que sigui molt fangosa. Competicions: en parelles aconseguir que un toqui de cul a terra, o en grup aconseguir fer fora els altres del ring.

Dia al revés: en aquest dia tot està a l’inrevés, és a dir, quan ens llevem enlloc de fer el “bon dia” fem el “bona nit”, i després sopem (pa amb tomàquet, sopa…), per tant, s’inverteixen tots els àpats. També, durant una part del dia podeu intercanviar-vos els papers amb els nens: els nens fan de caps i els caps fan de nens!

Dia de l’excursió / travessa:  Assegureu-vos de que tots els nens porten la cantimplora plena, gorra, crema solar…Pot estar molt bé amb llops, i que es acampin a  algun lloc!

Dia d’excursió al riu: Excursió per dins el riu, resseguint-lo riu avall o riu amunt, descobrint gorgs, bonics racons…

Activitats/dinàmiques típiques:

Fuetejar amb el fulard de campaments:  durant els campaments tothom ha de portar el fulard posat al coll. Si algú se’l deslliga o el porta deslligat el poden fuetejar (i per tant la persona que se’l treu per fuetejar també pot ser fuetejada). Si algú no porta el fulard també el poden fuetejar. Això ho fan cada dia de campaments.

La guilla (el zorro): hi ha dues versions una mica diferents.

Versió 1: la guilla roba coses de la gent i ho porta a la tenda de caps o de material. Perquè la gent ho sàpiga deixa una targeta amb una Z. Té dos ajudants, que poden fer el mateix deixant una A. Per recuperar-ho els nens/es han d’anar a la tenda de caps amb la targeta i dir què els hi ha robat. És una manera de tenir endreçada la roba. Quan hi ha sospites es fa el judici al riu i els acusats que no s’han defensat bé o culpables acaben al riu amb roba.

Versió 2: és el mateix, però quan es roba una cosa no és retornada fins al final de campaments. Llavors es potencia que els infants comparteixin sac, jerseis, facin pinya amb el grup de tenda, i a més a més, es potència que “ordenin” les seves coses. L’últim dia dels campaments és fa el judici final: cadascú pot acusar a algú altre i ha d’aportar proves que ho demostrin, i l’altre es pot defensar (i pot tenir un “advocat” que pot ser un company).

Nova proposta: que no es pugui retornar fins al cap de 2 dies.

La bústia de l’amor <3: és penja una bústia a algun lloc del campament, per exemple, al menjador. I els nens i nenes poden deixar notes i cartes anònimes als seus companys. Cada vespre s’obre la bústia i es llegeix les cartes. Han de ser notes en les quals no s’insulti ni es falti el respecte als companys.

Durant els àpats: 

– Menjar amb les mans lligades amb els del costat.

– Menjar sense coberts.

– Enganxar un gomet a qui digui barbarismes en català. O parlar castellà durant un àpat i enganxar un gomet de penyora a qui digui una catalanada. Qui és el que té la cara més plena de gomets? (AEiG Antoni Gaudí).

El joc de la pinça:

Hi ha una pinça. Qui la té (emissor), només la pot passar si fa una pregunta dient el nom del receptor i aquest no li respon amb el nom de l’emissor. Si el receptor diu el nom de l’emissor en respondre-li, l’emissor no li pot passar la pinça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *