Jocs amb el paracaigudes

 

Jocs varis per fer amb un paracaigudes:

Unitats: totes.

Objectius:

–          Treballar en equip.

–          Cohesionar el grup.

Desenvolupament: jocs per fer amb un paracaigudes.

Joc 1:  cocodril. En aquest joc tots estarem asseguts agafant el paracaigudes pel voltant, excepte 2 persones. Una d’aquestes persones estarà a sota del paracaigudes i l’altra estarà a fora. La persona de dins el paracaigudes, serà el cocodril i haurà d’intentar “caçar” els nens i nenes. Per fer-ho, els tibarà pels peus i se’ls emportarà a sota del paracaigudes, llavors aquests nens també seran cocodrils. Però la persona que està a fora és el metge, i quan vegi que  s’estan emportant un nen, haurà d’intentar tibar-lo per “salvar-lo”.

Joc 2: fem cistella/vaixell. Ens col·loquem tot drets agafant el paracaigudes i a sobre d’aquest tenim una pilota. Hem d’intentar moure el paracaigudes per fer que la pilota caigui al forat del mig.

Joc 3:  fem cistella per equips (també s’anomena vaixell pirata).  Amb el paracaigudes sen paral·lel al terra, s’introdueixen dos pilotes de diferent color. Una és un vaixell i l’altre és un vaixell pirata. Els jugadors comencen a fer onades, amb el propòsit que la seva pilota entri en el forat sense que el vaixell pirata, l’atrapi o la faci fora. Una altre manera de jugar és fer-ho per equips, un equip són els pirates i els altres són el vaixell. Els pirates han de fer fora la pilota mentre que els altres han de ficar-la en el forat central.

Joc 4: veïns. És el joc de “t’agraden els teus veïns?”, però quan els jugadors s’han de canviar de lloc han de passar per sota el paracaigudes.

Joc 5: en comú. Consisteix en dir una característica “els que porteu samarreta groga” i llavors totes aquestes persones s’han de canviar de lloc passant per sota del paracaigudes.

Joc 6:llac de les estàtues. Tothom agafa el paracaigudes i es fixa en el color que està. Quan el cap digui “color vermell” tots els nens i nenes que estiguin a aquell color s’hauran de canviar passant per sota del paracaigudes, saltant dins unes anelles que prèviament haurem col·locat al terra.  Si no passes pels cercles o et toca el paracaigudes, et converteixes en estàtua i t’has d’esperar fins el següent torn, o que et facin un petó per salvar-te.

Una variant seria posar els cercles dels colors del paracaigudes i només poden passar pel color que ells tenen. Una variant pels més petits, és cridar el seu nom, elevar el paracaigudes, i que ells facin una estàtua, que al baixar el paracaigudes, el cobrirà. Tornar a elevar el paracaigudes i el nen o nena, dirà el nom d’un altre que haurà de fer una estàtua i així successivament. Material especial: anelles.

Joc 7: bolet atòmic.A una ordre, elevarem el paracaigudes, ens posarem la part que tenim agafada sota el cul i ens asseurem a sobre, d’aquesta manera quedarà un bolet i nosaltres a dins on podrem explicar contes, acudits o fer qualsevol altre activitat de relax.

Joc 8:  monstre del pantà. Tots els nens i nenes, s’assenten al terra amb el paracaigudes sota la barbeta i les cames ben estirades cap al centre del paracaigudes. Un nen es fica dins del paracaigudes i serà el monstre del pantà. Ha d’anar estirant les cames dels seus companys fins a dintre el paracaigudes. El joc s’acaba quan estan tots sota el paracaigudes.

Joc 9:  plat volador Agafem el paracaigudes i l’elevem amb les dos mans, donem tots una passa cap al centre del paracaigudes i a la veu de ja, el deixem anar tots. El paracaigudes, hauria de mantenir-se quiet durant una estona enlaire, talment com un plat volador.

Joc 10: te la passo! Consisteix en posar un pilota en el paracaigudes, selecciones una persona a qui li vols passar la pilota i sense tocar-la, només movent el paracaigudes, li ha d’arribar. Aleshores aquella persona la passa a una altre i així anar fent.

Joc 11: futbol de paracaigudes. Es fan dos grups i cada grup te una pilota de diferent color. Es tracta de fer passar la pilota pel forat del mig cinc cops abans que l’altre equip.

Joc 12: l’ocell i els cucs. Es col·loquen sota el paracaigudes dos o tres nens o nenes, de genolls, i una altre de genolls i sense sabates (per no fer malbé el paracaigudes), a sobre d’aquest. El que està a sobre el paracaigudes és l’ocell i ha d’atrapar els cucs que estan a sota. Per fer-ho més complicat, els que estan agafant el paracaigudes, el van movent amunt i avall per tal de fer-li més difícil a l’ocell.

Joc 13: tenis paracaigudes. Es fan dos equips i es col·loquen ben separats (un a cada punta del paracaigudes), es tracta d’anar-se passant per l’aire una pilota de tennis, i si a l’equip contrari se li cau o la tira massa fort, t’anotes un punt. Guanya qui té més punts. Material especial: pilota de tennis.

 Joc 14:Desinflar el bolet. Joc per fer amb edats grans. Es tracta d’elevar el paracaigudes i posar l’extrem del paracaigudes que tenim agafat al terra, i subjectar-lo amb els genolls, aleshores es crea un bolet. Una altre persona, sense sabates, té 15 segons per desinflar el bolet, pot saltar a sobre, rodolar, aixafar-lo amb la mà, el que sigui mentre el desinfla amb el temps acordat.

Material: paracaigudes i pilotes.

Fonts: Farcell, i www.jouscout.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *