Jocs d’aigua

 

Caça a cegues

Unitats: CiF, LliD i RiNG.

Objectius:

–       Treballar l’atenció i els sentits.

Desenvolupament: Un nen amb els ulls tapats té un globus d´aigua a les mans. Al seu voltant una colla de nens aniran corrent rodejant-lo. Quan el nen dels ulls tapats digui STOP tots els nens del voltant es quedaran quiets. Després el nen del globus cridarà: -on sou? I els nens hauran de fer algun soroll. Després el caçador haurà de llençar el globus per tocar-ne algun. Els nens podran fer tres salts des del lloc on es troben per no ser tocats. Després es canvien els papers.

Material: globus d’aigua.

Font: http://www.xtec.cat/~jroca222/j_aigua.htm

 

Duel a cinc metres

Unitats: CiF, LliD i RiNG

Objectius:

–       Treballar l’atenció i la velocitat.

Desenvolupament: Dos equips. Es numeren i es col·loquen a uns deu metres cara a cara. A la mateixa distància dels uns i dels altres hi haurà un globus d’aigua per cada equip dins d´un cercle. Quan el monitor digui un número, qui tingui el número sortirà corrent fins a agafar el globus del cercle i llançar-lo contra el rival del mateix número. No val sortir del cercle per llançar el globus. No hi haurà eliminats, només xops i menys xops.

Material: globus d’aigua, quelcom per delimitar el cercle.

Font: http://www.xtec.cat/~jroca222/j_aigua.htm

 

Globus d’aigua al coll

Unitats: a partir de llops i daines.

Objectius:

–       Millorar la confiança entre els infants de la unitat.

–       Aprendre a treballar en equip.

Desenvolupament: Per parelles han de transportar per un petit circuit globus d’aigua amb l´ajuda de la barbeta i el pit.

Material: globus d’aigua

Font: http://www.xtec.cat/~jroca222/j_aigua.htm

 

Llençol que tapa

Unitats: LliD, RiNG i PiC.

Objectius:

–       Treballar l’atenció.

–       Fomentar el treball en equip.

Desenvolupament: Hi ha un camp dividit en dos. Al centre hi haurà un llençol que no permetrà veure l´altre costat del camp. Cada nen tindrà un globus d´aigua d´un determinat color, un color per cada equip. D´un en un aniran tirant els globus a l´altre costat amb l´intenció de fer-los explotar. La missió dels equips és aconseguir que no explotin els globus al seu camp i recuperar el màxim nº de globus del color de l´equip contrari. Guanya l´equip que quan acabin de llençar els globus tots els nens té més globus de l´equip contrari.

Material: globus d’aigua i llençol.

Font: http://www.xtec.cat/~jroca222/j_aigua.htm

 

Muralla aquàtica

Unitats: LliD

Objectius:

–       Millorar la velocitat.

–       Passar-s’ho bé.

Desenvolupament: En un espai dividit en dues parts hi ha un nen al mig sobre la línia que parteix la pista. La resta de nens estaran en un extrem de la pista i hauran de travessar fins a l´altre extrem de pista. El nen del mig (guardià de la muralla) haurà d´intentar tocar amb globus d´aigua els nens que passin pel seu costat. Quan al guardià se li acabin els globus d´aigua haurà d´intentar agafar-ne més que estaran en galledes a cada extrem de la pista. Els nens tocats i més xops passaran a ser guardians.

Material: globus d’aigua, quelcom per delimitar el camp.

Font: http://www.xtec.cat/~jroca222/j_aigua.htm

Pal ensabonat (joc tradicional)

Unitats: a partir de LliD.

Objectius:

–          Conèixer aquest joc tradicional.

Desenvolupament: primer s’ha d’aguantar horitzontalment un pal, gruixut, a una barca. Quan el pal s’ha posat s’hi tira sabó pel damunt i se li va tirant aigua per tal que rellisqui més. Quan s’ha acabat de fer totes aquestes operacions es posen, al final de pal, tres mocadors lligats. Tota la gent que vulgui s’ha d’apuntar per participar-hi. L’objectiu d’aquest joc és agafar el mocador que penja més amunt de la corda. La gent, d’un en un, van intentant passar pel pal que llisca. És clar que això costa molt i les caigudes al riu són constants. El que han agafat el mocador més alt guanya; qui agafa els mocador que esta a mitja altura queda segon; qui agafa el mocador que està més baix queda tercer. Aquest joc també és practica a la Festa Major de Flix, on sempre hi ha molta gent d’uns 18 a 26 anys apuntada, encara que també n’hi ha d’edats inferiors. A la festa major de Riba-roja d’Ebre també s’hi juga.

Material: l’organització s’encarrega de penjar unes cintes a l’extrem d’un pal situat horitzontal damunt la barca de pas, i d’ensabonar-lo.

Font: http://es.scribd.com/doc/8423721/Jocs-Populars-i-Tradicionals

Tocat i enfonsat

Unitats: en funció del grup.

Objectius:

–          Passar-s’ho bé.

–          Fomentar el companyerisme.

Desenvolupament: marquem un camp, tracem una línia al mig i repartim els nens en 2 equips. Llavors, els nens i nenes de cada equip s’asseuen en un punt del seu camp (el que ells vulguin) però han de seure d’esquena a l’altre equip. Cada infant tindrà uns quants globus d’aigua plens i els haurà de tirar enrere, és a dir, a l’altre camp (ja que seuen d’esquena) per tocar els altres jugadors de l’altre equip. Com que els jugadors estan d’esquena i asseguts, possiblement els globus els agafaran per sorpresa.

Material: globus d’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *