Normativa de la publicació de vídeos filmats al Cau.

 

Arriba una de les novetats del curs 2015/2016! A partir d’ara, podreu enviar vídeos explicant i/o fent activitats al correu del farcell (farcelldcc@gmail.com) per tal de compartir les vostres experiències. És una manera dinàmica i entretinguda d’aprendre noves activitats i tallers! Així doncs, per enviar els vídeos, es recomana que es facin servir plataformes com el Dropbox o el WeTransfer i enviar el link al correu del Farcell.

[NORMATIVA DEL FARCELL A L’HORA DE PENJAR VÍDEOS A INTERNET]

INTRODUCCIÓ.
Avui en dia, les xarxes socials són un recurs molt potent per fer saber a la societat la feina que duem a terme, a més de donar la opció a poder compartir totes les activitats i recursos que fem i creem dia rere dia. És per aquest motiu que el Farcell ha considerat interessant donar la opció als Caps i Quel·les d’enviar vídeos on es vegin tallers i/o activitats que puguin fer al seu Cau amb infants i joves.

EL PER QUÈ D’AQUESTA NORMATIVA.
Actualment, el tema de les xarxes socials i els Drets d’Imatge, preocupa a molts Caps i Quel·les, i més quan hi ha menors involucrats. És per aquest motiu, que l’equip del Farcell hem volgut deixar clares les premisses que farem servir a l’hora de penjar vídeos al canal de Youtube.

Us recordem els articles que MEGC té a la web parlant d’aquest tema i sobre els quals està basada aquesta normativa:
–> Les imatges del Cau a les xarxes socials: què cal saber?
–> Drets d’imatge

NORMATIVA DEL FARCELL.

pel que fa A QUI apareix al vídeo:

 1. Queden totalment prohibits els primers plans (PP) i primeríssims primers plans (PPP) de qualsevol menors d’edat. Per evitar riscos innecessaris , s’ha cregut convenient prohibir d’arrel plans individuals de menors d’edat ja que des de la posició del Farcell, és impossible comprovar quins menors tenen els Drets d’Imatge autoritzats i quins no. 
 2. S’acceptaran:
  – Grans plans generals (GPG): l’enquadrament mostra una visió global de l’entorn per situar el conjunt dels elements. La figura humana pot o no aparèixer i en qualsevol cas queda difuminada com un element més de l’escenari.
  – Plans conjunts (PC): capta, en un entorn general, un grup de persones que realitzen alguna acció.
   Pla mitjà aFARCELLat (PMFRLL): es veu la meitat de l’objecte o de la persona (en el cas de la persona, es veu a partir de la cintura i fins als peus).
  (PM real: es veu la meitat de l’objecte o de la persona (en el cas de la persona es veu fins a la cintura))


per a més informació sobre plans cinematogràfics:
      – Els plans: Blog educatiu relacionat amb el cinema.
      – Tipus de pla: Blog sobre llenguatge cinematogràfic. 


pel que fa A QUÈ apareix en el vídeo

 1. Es busquen vídeos on apareguin explicacions de noves activitats, tallers, bonsdies, moltbés, macrojocs.. que feu amb la vostra unitat. No es publicaran vídeos resum d’un esdeveniment i/o memòries, entre altres, dels agrupaments. 
 2. No es penjaran vídeos que puguin ser malinterpretats. No es publicarà cap vídeo que pugui donar peu a malinterpretacions o que vagin en contra de l’honor a algú. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *