Joc del Reciclatge

 

 Si ja no saps com aconseguir que els teus Castors i Llúdrigues interioritzin un hàbit tant escolta com el reciclatge, aquí tenim un joc ben divertit perquè aprenguin que el planeta es pot cuidar jugant amb els colors!

Reciclem

Objectius            

               – Aprendre a reciclar

               – Fomentar el reciclatge      

           – Treballar l’esperit crític

Durada

30 minuts

Material

Papers de colors blau, verd i groc (tants com nens/es a la unitat i d’igual quantitat), celo i una cartolina blava, una de verda i una de groga.

Unitat:

Castors i Llúdrigues

Font( AEiG)

AEiG Antoni Gaudí

Desenvolupament

 

Aquest joc és una versió de La Guineu, la gallina i la serp, per poder parlar del reciclatge amb els més petits.

 

  1. Fem tres equips amb el mateix nombre de nens/es. Assenyalem tres camps bases a diferents puntes del camp amb una cartolina de color diferent cada un (blava, verda i groga). Cada equip es situa en un camp base. Si un grup està al camp base amb la cartolina groga vol dir que és l’encarregat del contenidor de color groc.   
  2.  A cada nen/a de l’equip li enganxem un paper petit al front de color blau, verd o groc on hi haurà escrit l’objecte que són. Per exemple, els de color groc seran: un tetrabrick, una bossa de plàstic, una safata de porexpan… Materials que van al contenidor groc.  
  3. Cada equip tindrà un color diferent al front. Aquest color també ha de ser diferent del de la cartolina del camp base.
  4. Quan donem l’ordre de sortida tots els infants comencen a córrer intentant atrapar aquells que porten enganxats al front un paper del mateix color que el seu contenidor. 
  5. Si els atrapen els porten agafats de la mà al seu camp base com a presoners. Els poden salvar tocant-los la mà un membre del seu mateix equip. *
  6. Guanya l’equip que aconsegueix posar al contenidor tots els membres de l’equip del color del seu contenidor.
  7. A l’acabar el joc cada nen/a pot llegir quin objecte és i dir a quin contenidor va. Això pot donar peu a parlar sobre el reciclatge i la necessitat de conservar el medi ambient.

 

*Els caps i akeles si volen poden ser persones que no sabem reciclar. Empiparan als nens/es mentre juguin (retenint-los una estona per exemple), o poden establir un altre camp base anomenat el contenidor de rebuig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *